IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приватизацията на гръцката Desfa се отлага за януари 2018 г.

Разговорите се водят около цената на 66-процентния дял, който държавата трябва да продаде

21:15 | 30.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Крайният срок за оферти за покупка на 66% от капитала на оператора на газовата мрежа в Гърция Desfa се отлага с месец - за януари 2018 година, съобщава "Катимерини". Държавният приватизационен фонд (HRADF) се е съгласил с искането на инвеститорите за удължаване на срока.

За оператора наддават двама кандидати - испанската Regasificadora del Noroeste и консорциум между Snam, Enagas Internacional, Fluxys и Nederlandse Gasunie.

Според изданието представители на компаниите са разговаряли с ръководството на Desfa. На срещите са били обсъждани аспекти на газовия пазар в Гърция.

Разговорите сега се водят около цената за дела на Desfa. Според "Катимерини" HRADF и Hellenic Petroleum са поставили като отправна точка сумата, която азербайджанската Socar беше готова да заплати, а именно 400 млн. евро.

През 2016 година гръцката компания записа добри финансови резултати, което също повишава очакванията за офертата. Фактът, че в търга има само двама играчи обаче убива ентусиазмът, че Атина ще постигне по-висока цена за оператора на газовата мрежа.

Продажбата на Desfa е част от исканията на кредиторите за намаляване на държавния дял в енергетиката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още