IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens и Alstom се готвят да създадат европейски гигант в жп транспорта

Сделката за сливане сигнализира за промяна във френската индустриална политика

22:23 | 26.09.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В продължение на месеци инвеститорите бяха насочили вниманието си към потенциална сделка между германската компания Siemens и канадската група Bombardier. Но сега сделката изглежда вече не стои на масата, тъй като железопътната компания на Siemens се готви да се слее с Alstom, френският производител на високоскоростни влакове, пише Financial Times.

Очакванията са сделката да създаде европейски гигант, способен да отблъсне конкуренцията на Китай. Показателни бяха движенията на акциите на Bombardier и Alstom. Първата поевтинява с 10% от четвъртък досега, докато акциите на френската компания поскъпват с толкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Achtung
преди 6 години
Горната графика е доста показателна. Макар, че минаха две години от сливането на CNR и CSR, китайците все още имат доста работа, голяма част от дъщерните им дружества действат независимо и все още не се възползват напълно от синергията и споделянето на разходите по развойната дейност. Алстом и Сименс нямат много време, ако искат да бъдат конкурентноспособни на новия китайски гигант.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още