IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания планира да облекчи правилата за карантината от юли

В момента се договарят "коридори" за пътувания с някои страни

11:52 | 20.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Правителството на Великобритания планира да облекчи правилата си за задължителна карантина при пътувания в началото на юли за някои страни, съобщава ВВС.

Представители на Обединеното кралство разговарят с колегите си в Португалия, Франция, Италия, Гърция и Испания. Вероятно на 29 юни властите ще обявят кои са договорените „коридори“ за пътуване.

Преди това правителството заяви, че карантината ще бъде преразглеждана на всеки 3 седмици. На 29 юни приключва първия триседмичен период.

Коридор за пътуване ще означава, че хората, пътуващи в двете посоки между две държави, няма да се самоизолират за 14 дни след като се приберат у дома.

Първите коридори за пътуване могат да влязат в сила на 4 юли, въпреки че тази дата още не е потвърдена.

Карантината за хората, които пътуват до други дестинации, засега ще остане, вероятно мярката ще се прилага цяло лято, посочва се още в публикацията.

Пристигащите в Англия, Уелс и Северна Ирландия са заплашени от 1 000 паунда глоба, ако не се изолират за 14 дни след идването им в страната. Глобата в Шотландия е 480 паунда, но при повторно нарушение се вдига на 5 000 паунда.

Правилото не важи само за пристигащи от Ирландия, островите Ченъл и о. Ман. Изключения са въведени и за някои работници.

Туристическата индустрия и авиокомпаниите са най-големият критик на мярката. Според компании от сектора задължителната карантина ще възпира посетителите и ще застраши работните места. Производствената индустрия допълва, че по-малкият брой полети ще ограничи вноса и износа, а това ще се отрази и на транспорта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още