IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания ще разхлаби карантинните мерки след критики от страна на Испания

Лондон обмисля премахване на общонационалните ограничения и налагане на регионални такива, които да обхващат само най-засегнатите от пандемията райони

16:57 | 28.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Великобритания обмисля начини да разхлаби карантинни мерки, свързани с коронавируса, след като ограниченията за пътувания до Испания предизвикаха негативна реакция от страна на туристите, авиокомпаниите и испанското правителство, съобщава Bloomberg. 

Плановете, които се разглеждат от длъжностни лица в Лондон, включват загърбване на общите правила, приложими за пътуванията в страната, в полза на регионалните ограничения, както и намаляване на броя на дните под карантина за връщащите се във Великобритания.

Министърът на пътния транспорт Шарлот Вере представи най-новата стратегия на правителството в отговор на въпросите, изтъкнати в Камарата на лордовете във вторник.

"Ние разглеждаме всички възможни начини, защото бихме искали да намалим дните в изолация, ако е възможно", споделя Вере. Великобритания също обмисля регионални ограничения, които да заменят тези, касаещи цялата страна, като тези, наложени спрямо Испания, добави тя.

Нейните коментари бяха предшествани от апела на министрите към британците да прекратят всички несъществени пътувания до Испания като в същото време въведоха 14-дневна карантина за пристигащите от испанските летища.

Испанският премиер Педро Санчес определи мерките на премиера Борис Джонсън като „небалансирани“, тъй като обхващат и райони в Испания с ниски нива на инфекции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още