Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европроекти

Подписани са договорите за строителен надзор на тунел "Железница"

Проектът ще се финансира от програма "Транспорт и транспортна инфраструктура"

Подписани са договорите за строителен надзор на тунел "Железница"

Снимка: АПИ

Подписани са договорите за строителен надзор при проектирането и строителството на тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, както и за пътните участъци непосредствено преди и след съоръжението. Проектът ще се финансира от оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. и националния бюджет, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Строителният надзор при проектирането и изпълнението на строително-монтажните работи на тунела (от км 366+720 до км 369+000) ще се изпълнява от „План Инвест Железница“ ДЗЗД. 

Още по темата

В обединението участват: „План Инвест Пловдив“, „Инфра Проект Консулт“ ЕООД, „Аскос 03“ ЕООД, „Сърч Корпорейшън СРЛ“. Стойността на договора е 4,7 млн. лв. с ДДС.

Тунелът ще бъде с две отделни тръби за движение в посока. Дължината на всяка тръба ще е около 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.

Ще бъде изграден и обслужващ тунелен път при южния портал на тунела откъм Симитли, площадка за хеликоптер, два моста над Суха река, които са съответно 132 м и 24 м, подпорна стена.

Строителният надзор на отсечката преди тунел „Железница“ в посока София - Кулата (от км 366+000 до км 366+720) е възложен на ДЗЗД „ТЕС Консулт“, в което са: „Строл 1000“ АД, Три-Ес“ ЕООД и „Експерт Десижънс“ ООД. Техният договор е за 719 хил. лв. с ДДС. Участъкът е с дължина 720 м. Включва и обслужващ тунелен път при северния портал и мостово съоръжение с обща дължина 620 м.

Консултантската услуга при проектирането и строителството на отсечката след тунел „Железница“ (от км 369+000 до км 370+400) ще бъде изпълнена от ДЗЗД „Пътконсулт 2000 - Консулт 64“, в което са: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „Консулт 64“ ООД.

Техният договор е за 558 хил. лв. с ДДС. Този участък е с дължина 1,4 км и включва още изграждането на селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни съоръжения, изграждане и реконструкция на инженерни мрежи.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европроекти
Община Пловдив строи компостираща инсталация за 9 млн. лева