IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google пуска очилата си в САЩ в свободна продажба, но само за ден

Въпреки високата цена от 1500 долара се очаква засилен интерес към джаджата

12:21 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google пуска очилата си в САЩ в свободна продажба, но само за ден

Технологичните очила Google Glass са мечтата на много технологични маниаци, но до момента малцина имат възможност да си ги купят.

Това обаче може да се промени скоро. На 15-и април Google ще направи дългоочакваната премиера и ще ги пусне в продажба. С няколко уловки - продажбата ще продължи само в рамките на този ден, ще бъде на територията на САЩ и количествата ще са ограничени, предава CNN.  

Това е първият път, в който устройството ще е на разположение на широката общественост. Досега джаджата можеше да се купи само от „тестери“ на технологията.

Независимо от цената от 1500 долара се очаква интересът към поръчките да е висок. Затова от Google предупреждават, че бройките може да не стигнат за всички.

Същевременно от технологичния концерн обясняват, че все още не са готови да направят очилата достъпни в други страни.

Откакто Google Glass бе доставен за първи път, той е възхваляван като бъдещето на компютрите, критикуван за „ускоряването на смъртта на неприкосновеността на личния живот“, и подиграван заради външния си вид. Мнозина, носещи очилата, са били гонени от барове и ресторанти, пише още CNN.

Google Glass е мини екран с размерите на пощенска марка, който е прикрепен към рамката на очилата. Устройството може да записва видео, както и да изобразява имейли и друга информация от интернет. То е безжично свързано към мобилния телефон на потребителя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още