Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Huawei Sound Joy: Ново бижу за аудио маниаците

Шикозната преносима Bluetooth колонка е подходяща за всички, които обичат музиката да ги съпровожда из целия ден и навсякъде

Huawei Sound Joy: Ново бижу за аудио маниаците

Снимка: Investor Media Group

През 2021 г. на пазара се появи новият Huawei Sound Joy - преносима Bluetooth колонка с компактен и висококачествен дизайн. Над звука Huawei е работила в сътрудничество с френската компания Devialet, която освен всичко друго произвежда високоговорители и усилватели от висок клас.

Освен това Huawei обещава водоустойчивост, сертифицирана по IP67, до 26 часа възпроизвеждане с едно зареждане, лесна работа и просто взаимодействие между два високоговорителя на препоръчителна цена на дребно от около 130 евро за Европа. През последните дни тествах Sound Joy обстойно и сега ще опиша в нашия тест дали Huawei Sound Joy наистина е толкова добър и дали си струва да се купи за цената, на която се предлага.

Опаковка и съдържание 

Sound Joy се предлага в  дълга бяла опаковка, която оставя  впечатление за висококачествен продукт. Предната част е украсена със снимка на високоговорителя, името на продукта и логото на HUAWEI, а на гърба са отпечатани най-важните характеристики на Sound Joy. В допълнение към самия високоговорител HUAWEI включва и бял кабел за зареждане от USB-A към USB-C, ръководство за бързо стартиране и гаранционна карта. За съжаление тук няма да намерите подходящото захранване.

Красив, водоустойчив и висококачествен дизайн

С размери от 202 мм височина и 73 мм диаметър Sound Joy не е съвсем малък, но не е и прекалено голям, така че може да се транспортира или поставя в чанти без особени проблеми. С помощта на прикрепената каишка в горната част на високоговорителя Sound Joy може да се закрепи удобно на китката или на раницата/чантата, което може да бъде много полезно в ежедневието.

Теглото е около 680 грама, което в нито един момент не ме притесни по време на тестовата ми фаза, защото в никакъв случай не е прекалено тежко и освен това придава на устройството определено високо качество. Клиентите могат да избират между два красиви цвята: Obsidian Black и Spruce Green. Получихме за тестване зеления модел, който определено е по-забележителен от другия.Дизанът на HUAWEI Sound Joy

Отвън високоговорителят е защитен от специална тъкана материя, която е отлично обработена, усеща се като изключително висококачествена и освен това осигурява страхотен външен вид. Въпреки това, за да се запази този страхотен външен вид по време на употреба, трябва да се внимава, тъй като прахът и мръсотията бързо могат да се прокраднат в тъканта. За щастие прахът може да се отстрани сравнително лесно. Разбира се, дългосрочен тест ще покаже колко стабилна самата тъкан, но досега не виждам никакви признаци на износване на тестовото устройство.

В горната и долната част има пасивни радиатора, които осигуряват видимо и приятно поклащане при всеки басов удар, което е особено забележимо при висока сила на звука и музика с много баси. И двата пасивни радиатора са снабдени с логото на Devialet, което показва сътрудничеството с френската аудио компания. Освен това повърхността на пасивните радиатори е с много специален дизайн и напомня на повърхността на синьо-зеления Mate 20 Pro.

Джаджата изглежда много красиво, защото прелива в много ярки цветове в зависимост от светлината, но в замяна на това е изключително податлива на пръстови отпечатъци. В горната част има LED пръстен, който свети в много ярки цветове, докато слушате музика, което изглежда наистина добре. Пръстенът може също така да показва нивото на батерията и силата на звука. Във вътрешнофирменото приложение AI Life LED пръстенът може да се персонализира по ваш вкус на смартфони с HarmonyOS, Android и iOS.

Препоръчително е да използвате Huawei Sound Joy в хоризонтално положение, тъй като така 1 full-frequency високоговорителят и 1 high-frequency високоговорителят са обърнати към вас, но звукът е чудесен и във вертикално положение. За да предотврати преобръщането на високоговорителя в хоризонтално положение, HUAWEI е монтирала две малки гумени крачета в тъканта.Бутони, портове и свързване

На първо място се откроява огромното лого на HUAWEI. Вдясно от него (в хоризонтална ориентация) се намира чипът NFC върху малко лого. Това означава, че високоговорителят може лесно да се свързва с други устройства чрез NFC, което изпробвах с няколко смартфона и всеки път работеше много бързо и без никакви проблеми.

Разбира се, можете да свържете Sound Joy с други устройства чрез Bluetooth, което също работи чудесно. След като се свържете със Sound Joy, можете лесно да регулирате силата на звука чрез огромния символ плюс или минус, което може да бъде особено полезно, ако смартфонът, таблетът и т.н. не са наблизо. Бутоните са добре изработени, осигуряват отлична точка на натиск и са релефно подчертани, така че да могат да се управляват удобно.

По протежение на задния панел има пластмасова лента с мек допир, в която са разположени портът за USB-C, който може да се използва за зареждане на Bluetooth високоговорителя, както и няколко бутона. В горната част на пластмасовата лента се намира бутонът за включване и изключване на високоговорителя, а точно под него е бутонът за микрофона. Има и бутон за възпроизвеждане/пауза, бутон за сдвояване с Bluetooth 5.2 и не на последно място - още един бутон, с който можете да свържете втори Sound Joy. Всички бутони са добре изработени и много удобни при натиск.

Приложението AI LIFE

Приложението AI Life от Huawei може да се използва например за регулиране на силата на звука, задаване на планирано време за изключване и свободно конфигуриране на LED пръстена. Можете също така да актуализирате фърмуера. Освен това потребителите могат да избират между три различни звукови ефекта: Hi-Fi, Пеене и Devialet SPACE. Можете също така да регулирате басите чрез приложението.

Приложението AI Life може да бъде изтеглено от всички смартфони с HarmonyOS, Android и IOS. Преди да разгледаме по-отблизо качеството на звука, е важно да споменем какво точно се крие в HUAWEI Sound Joy. В допълнение към вече споменатите симетрично натоварени пасивни радиатора отгоре и отдолу има и 10-ватов високочестотен говорител с копринен купол, както и 20-ватов високоговорител с пълен обхват, който е оборудван със специална мембрана от въглеродни влакна, която спомага за още по-пълното звучене на честотите до дълбочина 50 Hz (-10 dB). Високочестотният говорител е проектиран от Devialet и възпроизвежда честоти до 20 kHz (-10 dB). Според Huawei дори при висока сила на звука се осигурява ясен звуков образ.

Колко добро е качеството на звука?

И така, нека най-накрая да преминем към най-важния компонент за една такава тонколона, а именно звука. Като цяло съм много доволен. Високоговорителят може да стане изключително силен, което може да е много полезно в определени ситуации. Въпреки това при много висока сила звукът вече не е твърде убедителен, особено при високи гласове или песни с тежки баси. До сила на звука от около 70% Sound Joy осигурява задоволителен, топъл и мощен звук.

Живот на батерията 

За да може да слушате музика дълго време, Huawei е инсталирала огромна батерия с капацитет 8800 mAh, която може да се зарежда бързо с до 40 W, въпреки че съответният захранващ адаптер за съжаление не е включен в доставката. Твърди се, че 10-минутно зареждане осигурява един час възпроизвеждане, което също мога да потвърдя.

HUAWEI обещава общо време  за възпроизвеждане от 26 часа, което, разбира се, варира в зависимост  от употребата. По време на  тестовата ми фаза често бяха  възможни около 25 часа, а рядко  дори до 27 часа. Като цяло съм много доволен от батерията.

Заключение 

В заключение новият Huawei Sound Joy ме впечатли изключително много, защото предлага не само изключително красив, висококачествен и водоустойчив корпус, но и добър, силен звук, голям живот на батерията, достатъчно бързо зареждане и лесни и бързи възможности за свързване чрез Bluetooth 5.2, NFC и вътрешното приложение AI Life. Като критика мога да спомена само липсващото захранващо устройство в доставката и леко нечистият звук при много висока сила на звука.

За около 125 евро определено мога да препоръчам Huawei Sound Joy, особено на тези, които притежават устройство с HarmonyOS или Android и по този начин могат да персонализират някои неща по свой вкус чрез приложението AI Life. Huawei Sound Joy е подходящ и за всички останали, които обичат музиката да ги съпровожда из целия ден и навсякъде.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Хардуер
САЩ и ЕС ще работят срещу "надпреварата за субсидии" за чипове