IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Melexis: В София е най-големият ни производствен център

Белгийската компания строи нова сграда, за да продължи експанзията си у нас

09:36 | 16.09.18 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В София се намира най-големият производствен център на белгийската инженерна компания за микроелектроника Melexis, разкри в предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria Франсоаз Шомбар, главен изпълнителен директор на Melexis

“Трябва да кажа, че в момента София е един от най-големите ни центрове за производство, но също така имаме други. Разполагаме с 21 звена по света, 5 от които са производствени, а София е най-голямото от петте. Другите са в Белгия, Германия, Франция и Малайзия”, коментира ръководителят на компанията.

В момента Melexis прави голяма инвестиция в България, като строи нова сграда в столицата. Сегашната площ, на която оперира фирмата у нас, е 7500 кв. метра, но компанията се нуждае от по-голямо пространство, за да продължи експанзията си.

“Искаме да добавим 15 хил. кв. метра. В началото на юли поставихме основите”, обясни Шомбар по повод строежа на новата сграда.

По думите ѝ планът е екипът, който в момента се състои от близо 500 души, да се разрасне със 100 души през тази година, а до 2022 г. да бъдат привлечени още 300* души.

“ Във всяка нова сграда, която правим, винаги вдигаме стандарта, така че следващата сграда в София вдига стандарта спрямо другите в останалите части на света. Това означава много модерна среда за работа, бих казала подобна на тази в Google или такава в Силициевата долина, където хората са щастливи да бъдат, щастливи са да работят с колеги, щастливи са да работят за резултатите”, обясни изпълнителният директор.

Какви са плановете на компанията за бъдещето и как ще повлияят геополитическите проблеми на нея и на индустрията вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

*Данните от видеото за площта на новата сграда и планирания брой нови служители са коригирани спрямо точните планове на компанията за експанзия у нас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 3
sportislife
преди 5 години
Доверих се на Алтернатива Файненшъл ООД и съм много доволен! Направете го и вие, няма да съжалявате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 10
neverland
преди 5 години
Да ти пусна ли СВ, да ме препоръчаш, че явно си им близък :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 0
dr.5rov
преди 5 години
Преди около 25 години, госпожата на снимката и съпругът и дойдоха в София да търсят изпаднали в безтегловност специалисти по микроелектроника. Намериха 5-6 човека. Заедно с колегите си в Белгия започнаха с проектиране, производство и продажба на най-прости чипове. За този четвърт век, докато нашите "предприемачи" се състезаваха кой ще заграби по-голямото парче, те се състезаваха с другите производители по света за по-добрите и по-сложни чипове. Сега компанията е с пазарна капитализация над 2 миларда евро. Днес на практика почти няма автомобил в света, в който да няма някой и друг компонент от тази компания. Считат себе си за средно голяма компания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още