Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Melexis: В София е най-големият ни производствен център

Белгийската компания строи нова сграда, за да продължи експанзията си у нас

Melexis: В София е най-големият ни производствен център

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В София се намира най-големият производствен център на белгийската инженерна компания за микроелектроника Melexis, разкри в предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria Франсоаз Шомбар, главен изпълнителен директор на Melexis

“Трябва да кажа, че в момента София е един от най-големите ни центрове за производство, но също така имаме други. Разполагаме с 21 звена по света, 5 от които са производствени, а София е най-голямото от петте. Другите са в Белгия, Германия, Франция и Малайзия”, коментира ръководителят на компанията.

В момента Melexis прави голяма инвестиция в България, като строи нова сграда в столицата. Сегашната площ, на която оперира фирмата у нас, е 7500 кв. метра, но компанията се нуждае от по-голямо пространство, за да продължи експанзията си.

“Искаме да добавим 15 хил. кв. метра. В началото на юли поставихме основите”, обясни Шомбар по повод строежа на новата сграда.

По думите ѝ планът е екипът, който в момента се състои от близо 500 души, да се разрасне със 100 души през тази година, а до 2022 г. да бъдат привлечени още 300* души.

“ Във всяка нова сграда, която правим, винаги вдигаме стандарта, така че следващата сграда в София вдига стандарта спрямо другите в останалите части на света. Това означава много модерна среда за работа, бих казала подобна на тази в Google или такава в Силициевата долина, където хората са щастливи да бъдат, щастливи са да работят с колеги, щастливи са да работят за резултатите”, обясни изпълнителният директор.

Какви са плановете на компанията за бъдещето и как ще повлияят геополитическите проблеми на нея и на индустрията вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 3214   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа

*Данните от видеото за площта на новата сграда и планирания брой нови служители са коригирани спрямо точните планове на компанията за експанзия у нас.
 

По статията работи: автор Елена Кирилова
Още по темата: Хардуер Melexis Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

3
 
1
 
3
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Доверих се на Алтернатива Файненшъл ООД и съм много доволен! Направете го и вие, няма да съжалявате!
10
 
1
 
2
neverland до: dr.5rov
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Да ти пусна ли СВ, да ме препоръчаш, че явно си им близък :)
0
 
15
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Преди около 25 години, госпожата на снимката и съпругът и дойдоха в София да търсят изпаднали в безтегловност специалисти по микроелектроника. Намериха 5-6 човека. Заедно с колегите си в Белгия започнаха с проектиране, производство и продажба на най-прости чипове. За този четвърт век, докато нашите "предприемачи" се състезаваха кой ще заграби по-голямото парче, те се състезаваха с другите производители по света за по-добрите и по-сложни чипове. Сега компанията е с пазарна капитализация над 2 миларда евро. Днес на практика почти няма автомобил в света, в който да няма някой и друг компонент от тази компания. Считат себе си за средно голяма компания.

Още от Хардуер
Nintendo записа 17% борсов ръст заради партньорството си с Tencent