Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Wall Street обича Xiaomi

Анализаторите са оптимисти за бъдещите резултати на компанията

Wall Street обича Xiaomi

Снимка: Архив Ройтерс

Анализаторите са пълни с похвали за Xiaomi, чиито акции привличат високи рейтинги след дебюта на борсата в Хонконг, пише Bloomberg.

След задължителния период на затишие след първичното публично предлагане миналия месец, спонсорите Goldman Sachs Group и Morgan Stanley препоръчаха купуването на акции на компанията. Анализатори от JPMorgan Chase and Co. и China International Capital Corp., които работиха по IPO-то, също са бичи настроени. Въпреки че неутралната препоръка на Credit Suisse Group обърква тенденцията, брокерската къща все пак прогнозира, че книжата на Xiaomi ще повишат стойността си до 18,60 хонконгски долара, или с 9,4% повече от цената, на която бяха предложени при листването.

Акциите на китайския производител на смартфони повишиха стойността си с 2,5% по време на ранната търговия днес. Цената на книжата се опитва да се изкачи по-високо в първия си месец на борсата в Хонконг след разочароващо първично публично предлагане, дори след като оценката на компанията беше намалена почти наполовина. Сега анализатори прогнозират, че Xiaomi ще запише 22% ръст от края на търговията в сряда, сочи средната прогноза за 12-месечната целева цена, събрана от Bloomberg.

Още по темата

Причините за оптимизма включват очаквания ръст на приходите и печалбата, благодарение на фокусирането на Xiaomi върху интернет услугите и увеличаването на нейния дял на хардуерния пазар в Китай, сочат документи, разгледани от Bloomberg.

В бележката до клиентите, която е дълга 63 страници, анализаторите от Goldman Sachs оценяват, че Xiaomi има 190 млн. потребители по целия свят.

CICC прогнозира, че приходите на компанията ще нараснат с 45%, а печалбата – с 60% - годишен темп на растеж в периода 2018-2020 г. Morgan Stanley очаква 61% ръст на нетната печалба за периода.

Очаква се Xiaomi да обяви финансовите си резултати на 22 август.

 

По статията работи: Елена Кирилова
Още по темата: Хардуер Xiaomi

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
Galaxy S10: По-голям екран, повече камери... всичко в повече