Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Андрей Новаков: Трябва да решим докрай проблема с пакета Мобилност

Трябва да гарантираме, че България ще получи 18 млрд. след 2020 г., каза евродепутатът

Андрей Новаков: Трябва да решим докрай проблема с пакета Мобилност

Снимка: Архив Ройтерс

Поисках членство в комисията по транспорт, регионално развитие и тази по бюджет - сектори, които са важни за нашата страна. За мен е изключително важно първо да решим докрай проблема с пакета Мобилност, след това да гарантираме, че България ще получи 18 млрд. след 2020 година - изключително важно за нашите общини. Това коментира  в ефира на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. 

По отношения на пакета Мобилност той обясни, че е важно първо българите да бъдат единни. Двама от тримата, които внесоха пакета Мобилност в ЕП не са преизбрани. Това означава, че ще има двама нови, които да работят пряко по досието, обясни евродепутатът. Новаков предупреди, че е изключително важно браншът да остане единен. 

Още по темата

Партиите са жив организъм - растат, променят се, реформират се, идват нови хора, някои си тръгват, така че оставката на Цветанов не е някакъв катаклизъм, посочи  той относно промените в ГЕРБ.

Според него няма как да се стигне до разделение в партията, защото няма кой да инициира такова разделение. Новаков смята, че Цветанов няма да предприеме такива действия, няма и какво да го налага. „От тук насетне ще видим по-засилена роля на Изпълнителната комисия и реформи по места, където са необходими", каза Новаков.

Според него анализът след изборите е направен. Ясно е къде трябва да се работи повече. „Предприели сме традиционен начин да го направим - чрез работа. Навсякъде по общини, където има неразрешени проблеми, да бъдат разрешени. Включително за българите зад граница, където виждаме, че има какво още да работим. Явно някъде сме пропуснали нещо в работата си с тях. Правим график и всеки от евродепутатите ще има отговорност във всяка от държавите членки в ЕС регулярно да се среща с българските диаспори, така че да подобрим резултатите си там“, обясни Новакова пред Националната телевизия.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Три компании получиха сертификати за инвестиции за над 54 млн. лв.