Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Арабската компания EABG все пак потвърди ангажимента си към България

Причина за скандала е некоректна първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е получило неофициално писмо чрез Българската федерация по мотоциклетизъм, в което компанията Emirates Associate Business Group (EABG) потвърждава своя ангажимент към подписаното писмо за намерения, се посочва в съобщение на министерството.

В писмото се казва още, че в медиите е разпространена заблуждаваща информация, която създава лоша атмосфера, но EABG стои зад намеренията си да работи с българското правителство, съобразно подписания документ.

Утре в България се очаква да пристигне представител на компанията, който да изясни недоразуменията и да заяви официалната позиция на консорциума.

Emirates Associate Business Group е консорциум, обединяващ 67 компании в сферата на телекомуникациите и системната интеграция, снабдяването с нефт и газ, софтуер и хардуер, карго търговия, производството на хладилна и климатична техника, строителни материали, недвижими имоти и други.

Мохамед Абдул Жалил ал Блюки е председател на Борда на директорите на EABG, а не шейх на Абу Даби, както беше посочено в съобщение на МИЕТ от 30 август.

Още по темата

Некоректната първоначална информация, разпространена от пресцентровете на МС и МИЕТ, е резултат от подвеждащи данни за инвеститора и представяната от него компания, подадена от лица, придружавали Мохамед Абдул Жалил ал Блюки на срещите му с премиера и министъра на икономиката.

В края на август от МИЕТ съобщиха, че се предвижда възможността за изграждане на писта за „Формула 1” край София съгласно проект, съдържащ се в подписано в София споразумение за икономическо сътрудничество между България и Абу Даби.

Днес обаче в медиите се появи информация, че Emirates Associated Business Group е толкова разочарована от изопачаването на информацията от страна на българските власти, че няма да инвестира изобщо в България.

В отговор на това министърът на икономиката Трайчо Трайков каза, че не знае дали е преговарял с шейх за изграждането на писта на "Формула 1" край София.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Експерт: Намалява полагането на нерегламентиран труд в България