Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Автобусни превозвачи: Въпреки обещанията нито едно наше предложение не бе прието

В много европейски страни автобусите са на нулева ставка за тол, каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи

Автобусни превозвачи: Въпреки обещанията нито едно наше предложение не бе прието

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Протестните действия на превозвачите идния понеделник са заради размера и обхвата на тол системата, но и срещу други основни проблеми в бранша – нерегламентираните превози, липсата на европейско финансиране и неправилното разпределение на средствата за субсидиране”. Това каза по Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в коментар на готвените от автобусните превозвачи демонстрации.

“Не е необходимо да въведем тол система, за да спрем да работим. Ако не решим основните проблеми, пред които сме изправени, тол система няма да ни бъде необходима. Тя е капката, която преля чашата. Но ние бяхме обявили протеста си, много преди да стане ясно какви ще бъдат окончателните цени”, каза тя.

Милтенова посочи, че разговорите, които са водени с МРРБ, са останали без резултат.

„Нито едно от нашите предложения не беше прието. Въпреки че те заявиха категорично, че автобусите, които осъществяват социална услуга и извършват обществен превоз на пътници по редовни линии, ще бъдат освободени от тол системата”, разказа тя. 

Още по темата

„В момента се пазарим за някакви цени. Абсолютно безпредметно е това нещо, при условие, че бяха поети конкретни ангажименти от премиера Борисов. Тогава беше казано, че за автобусния транспорт ще бъдат приети различни цени и те ще бъде освободени от тол такси. Това беше обещано на пресконференция. В много европейски страни автобусите са на нулева ставка”, добави тя.

„Общественият превоз на пътници се възлага по Закона за обществените поръчки. Акогато се възложи един такъв превоз, цените не подлежат на предоговаряне.

В момента фирмите, които са сключили договори по тези направления, не могат да увеличат цените на билета.  От друга страна, ако тези цени се увеличат, превозвачите няма да плащат. Ще плаща пътникът, който ползва тази услуга. „Трябва да бъде ясно, че потребители ще плащат тази тол система”, заяви Милтенова.

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Министерството на финансите очаква излишък от над 890 млн. лв. към септември