IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Басейнът в парк „Възраждане" вече работи

Цялата закрита зона от проекта е готова за работа, с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс, обяви Йорданка Фандъкова

13:58 | 16.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От днес започва работа закрития басейн в парк „Възраждане". Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на проверка на басейна, цитирана от Агенция „Фокус". 

„Басейнът беше готов още през март месец, както ми бяха обещали, но заради извънредното положение и мерките в момента няма много желаещи. В закритата зона има и СПА център. Той ще бъде отворен, когато разреши министърът на здравеопазването. Цялата закрита зона е готова за работа, с изключение на ресторанта, за който се води процедурен конкурс", уточни столичният кмет.

"Целият този проект е част от големия проект за разширяването на парк "Възраждане". Тук имаме и открита зона с пет басейна, две пързалки и зона за децата. Тя също е готова, но ще бъде отворена, когато се оправи времето и има интерес. Тук има и прекрасно парково пространство със засадени над 600 нови дървета", добави още кметът.

9,5 млн. лева са инвестирани в парковото пространство, външната зона и закритите обекти в парк "Възраждане". 5 млн. лева са средства на дружество "Софийски имоти", а останалите са финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж".

Вижте повече в галерията.

 

9 милиона и половина са инвестирани в парковото пространство, външната зона и закритите обекти в парк "Възраждане".

5 милиона са средства на дружество "Софийски имоти", а останалите са финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие по Оперативна програма "Региони в растеж".

Според нея това са инвестицията в спорта, а цените са съпоставими с цените в държавните басейни.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2020/06/16/zakritiiat-basein-v-park-vyzrajdane-otvaria-vrati-skoro-i-akvaparkyt.453463
 
Вижте повече в нашата галерия. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още