IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CSIF получи разрешение да купи Рибното пристанище в Бургас

КЗК одобри сделката на дружеството, представлявано от Цветелина Бориславова, с „Фиш Порт“ и „Булджак“

12:18 | 02.08.13 г.
CSIF получи разрешение да купи Рибното пристанище в Бургас

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на инвестиционното дружество CSIF да закупи „Фиш Порт“ и „Булджак“. Сделката между компаниите няма да наруши конкуренцията в бранша, става ясно от съобщението на регулатора.

Така инвестиционната компания, представлявана от Цветелина Бориславова, ще придобие Рибното пристанище в Бургас, както и хладилна база.

Заради търговската тайна стойността на сделката, както и повечето подробности за нейното осъществяване, не са обявени.

CSIF има капитал в размер на 88,7 млн. лева, а предметът му на действие е консултации на предприятия по отношение на корпоративната им стратегия, при покупка на дружества и други сделки, пише в анализа на КЗК. От подадената документация компанията има дългосрочна стратегия за развитие посредством развитие на нови пазари, сред които и тези на предоставяне на услугите на морски пристанища и хладилно съхранение на храни.

Според данните „Фиш Порт“ е с капитал от 1 млн. лева, но не става ясно кой е неговият собственик. Компанията притежава транспортно пристанище, разположено в Бургаския залив. Годишно пристанището обработва 200 хил. тона товари, сред които цитрусови плодове, цветни метали, строителни материали и други, става ясно от сайта на компанията.

От своя страна компанията „Булджак“ е собственик на хладилна база на пристанището. Размерът на капитала на компанията е 1,89 млн. лева, разделен на 188,9 хил. акции с номинал от 10 лева, като от съобщението на КЗК заради търговската тайна е заличена каква е акционерната структура на дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още