IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Цветанов напуска парламента, остава зам.-председател на ГЕРБ

Той ще бъде и председател на предизборния щаб на партията

17:38 | 27.03.19 г. 5
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Цветан Цветанов подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска Народното събрание. Той остава зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията. Това обяви Цветанов на брифинг в Народното събрание след среща с премиера Бойко Борисов, предава БТА.

Цветанов посочи, че няма от какво да се срамува.

"Най-справедливото, най- правилното и най-мъдрото е да излезеш от парламента и да продължиш да правиш това което си правил през последните 12 години, за да спрат всякакви спекулации“, каза той, пише Dnes.bg.

До решението му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт", по който стана ясно, че Цветан Цветанов е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил , тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, увери още в началото на скандала той. 

"Апартамейнтгейт" вече доведе до оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, която също се оказа с апартамент, купен от "Артекс“ на цени под пазарните.

Поради същата причина премиерът Бойко Борисов освободи от постовете им и новодомците зам.-министърът на спорта Ваня Колева, както и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
pepe1234
преди 5 години
Нямало от каво да се срамува, *** деелоочието. То тука говорим за злоупотреба с власт, укриване на данъци, рушвети всяко от тези е подсъдно, този нямал от какво да се срамува... леле боже.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 0
ABBA
преди 5 години
Мохамед не уволни Аллах.А какво може Рапона - ще видите на изборите!Ако видите да подаряват на римляни дрехи, поинтересувайте се колко кинта е имало в джоба!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
majnata
преди 5 години
ъхъ ...напрао паметник в Банкя ...приживе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 7
dakl
преди 5 години
Ако това решение на ББ не му е наложено от вън , то лидерът на Герб заслужава поздпавления!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 12
Иван Митев
преди 5 години
Ситуацията със закупените апартаменти е случаен повод за изразяване на увеличаващо се обществено недоволство за понасяни щети от злокобна държавна грешка за не ограничаване на щети от работата на централната банка.Устойчивият успех на ГЕРБ е с пряка зависимост от работата на централната банка (ЦБ).Поради сложността на стопанските процеси ЦБ работи със съпътстващи щети. Сега е без ограничаване на щети от ЦБ и се подсигуряват нови щети и дисбаланси.При наличие на държавната грешка ГЕРБ е със съдба на жертва и подсигуряван провал.Най-сигурният начин за провалът на правителството на ГЕРБ и техните партньори е запазване на държавната грешка.Устойчивият успех на съответна партия е възможен само с политика за обществено предпазване спрямо възникнали щети от работата на ЦБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още