IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават 2 млн. лева за конверсия и преструктуриране на лозя

Приемът на документи по програмата започва на 20 юни

12:25 | 16.06.15 г.
Дават 2 млн. лева за конверсия и преструктуриране на лозя

2 млн. лева са отделени за мерки за преструктуриране и конверсия на лозя, става ясно от съобщение на Изпълнителната агенция по лозата и виното. Прием по мярката ще бъде обявен на 29 юни.

Средствата, които ще бъдат отпуснати, са от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2014 – 2018 година. С тези пари ползвателите ще могат да кандидатстват и за авансово изплащане на финансовата помощ.

Освен за конверсия, тоест смяната на сортовия състав на лозовите насаждения, финасиране ще получат и дейности за подобряване на техниките за управление на лозята – изграждане на съоръжения за защита от щети, система за капково напояване или изграждане на тераси на лозята.

Националната лозаро-винарска програма, която се прилага като финансов инструмент в България в периода 2014-2018 г., има за цел да повиши конкурентоспособността на българските гроздопроизводители.

Финансирането е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още