IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото за "Олимпик" отново е отложено от съда в Никозия

Втори кредитор е отправил претенции към компанията

13:47 | 26.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Окръжният съд в Никозия отложи за пореден път делото за обявяване в ликвидация на застрахователното дружество „Олимпик“. Сега то вече е насрочено за 2 ноември, като тогава ще могат да бъдат подадени възражения. Междувременно втори кредитор е отправил претенции към компанията, съобщи от Кипър за Bloomberg TV Bulgaria Бранислава Бобанац. Решението е било взето от магистратите на днешното заседание.

„Олимпик“ обяви принудително ликвидация през август, като засегнатите български клиенти бяха около 200 хил. Това доведе до оставката на зам.-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн, отговаряща за застрахователния сектор, а на извънредно заседание за временно изпълняващ длъжността беше избран Владимир Савов.

Лицензът на кипърската застрахователна компания беше отнет на 8-и май тази година, а процедурата по принудителната ликвидация на дружеството беше задействана през втората половина на август. Дължимите суми ще бъдат изплатени в края на ликвидацията, но процедурата ще отнеме повече от 5 години, смятат експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:32 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още