IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Демократична България": Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета*

Има доста въпроси за изчистване, заяви зам.-председателят на парламентарната група Владислав Панев след срещата с ИТН

17:05 | 03.08.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ" са представили проектокабинета си на "Демократична България", но имената на министрите в него не са били коментирани на срещата.

От страна на ДБ в срещата с кандидат-премиера Пламен Николов участваха зам.-председателите на парламентарната група Владислав Панев и Цецка Бачкова.

След няколко часа има заседание на парламентарната група, ще заседават и органите на трите партии в коалицията.

„Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета, ще обсъдим всички плюсове и минуси“, каза Панев. Имало обаче доста въпроси за изчистване. 

„Доколкото виждам медиите, имената на министрите са изтекли вече“, посочи той, но отказа да ги коментира. Панев потвърди само, че Петър Илиев е бил предложен за вътрешен министър. Името му беше спрягано за премиер, а в първия проектокабинет на ИТН беше предложен за министър на правосъдието.

Панев не смята и че са "изравяни някави томахавки, така че да ги заравяме".

Бачкова каза още, че са поискали от ИТН да представят управленска програма за мандата. Потвърдиха, че имат такава, от която засега са изнесени само основните приоритети, но ще получим основната версия, обясни тя. Сред приоритетите е съдебната реформа.

„Не участваме в инсценировки. Преценихме, че с оглед чисто информационния характер на тази среща, няма нужда да участваме в тези разговори", заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов в парламента в отговор на въпрос защо не е присъствал на срещата с "Има такъв народ".

Имаме сега заседание на парламентарната група, следват заседания на колективни органи на партията и ще вземем решение, посочи той в отговор на въпрос дали от ДБ ще подкрепят кабинета, предложен от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

"Благодаря за интереса, но това е всичко, което имам да кажа", лаконичен бе Христо Иванов пред журналистите в кулоарите на парламента, които настояваха за отговори около евентуалното бъдещо правителство. Крайният срок за реализация на проучвателния мандат, който държавният глава връчи на ИТН изтича в петък.

* Допълнена с коментара на Христо Иванов

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Ако Шорош каже, ще подкрепят. Ако не са му обещали души и жива кръв - няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
ejko
преди 2 години
Смешници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още