IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходите на 6 хил. души от здравеопазването ще се повишат с 30%

Ваксинирането с бъдещета ваксина срещу коронавирус няма да бъде задължително, увери здравният министър

15:35 | 30.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Доходите на над 6000 души в системата на здравеопазването на първа линия ще бъдат увеличени с 30%. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на изслушването си в парламента, цитиран от Агенция „Фокус".

По думите му в сектор „"Здравеопазване" до края на годината ще бъдат отпуснати и ще влязат допълнителен финансов ресурс в размер на 223 млн. лв. Наличните, които до момента са отпуснати са в размер на 80,9 млн. по вече приетите мерки. 

Той прогнозира, че ще има втора вълна на разпространение на коронавируса, което ще се съчетае с традиционните за зимата и есента респираторни заболявания.

Малко по-късно, на брифинг в НС, здравният министър подчерта още, че ваксинирането с бъдещета ваксина срещу коронавирус няма да бъде задължително.

„Няма да влиза в никакви календари. Ние ще дадем възможност на всеки човек, който попада в рисковите групи и тези, които са извън рисковите при изявено желание да може да се постави тази ваксина, когато тя бъде разработена и когато са минали всички тестове за бозапасност", изтъкна още здравният министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още