IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейската прокуратура ще провери договорите за доставки на средства срещу COVID

Министерството на здравеопазването подаде сигнала заради неспазване на законоустановените процедури

18:21 | 26.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Прокуратурата на Република България уведоми Министерството на здравеопазването, че изпратените от ведомството материали относно сключени договори за доставка на апарати за белодробна вентилация, респиратори, лични предпазни средства, дезинфектанти и лекарствени продукти са предадени по компетентност на Европейската прокуратура, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Припомняме, че Министерството на здравеопазването сезира държавното обвинение за договори за доставка на апарати за белодробна вентилация по проект, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., договори за доставка на респиратори, лични предпазни средства и лекарствени продукти, както и сключването на договори за доставка на лични предпазни средства и дезинфектанти за проведените на 4 април 2021 г. парламентарни избори и разпределение на доставките.

Министерството на здравеопазването подаде сигнала заради неспазване на законоустановените процедури при сключването на договорите.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още