Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Фандъкова: В момента в София се строят 12 сгради за детски градини

Към момента места няма за 2281 деца между 3 и 6 години, чакащите деца за яслените групи са 6644

Фандъкова: В момента в София се строят 12 сгради за детски градини

Снимка: БГНЕС

В момента в София се строят 12 сгради за детски градини. Очаква се предсрочно още тази година да започне строителството и на още 3 сгради. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова при представянето на Програмата на Столична община за строеж на детски градини и ясли, предава БНТ.

През 2021-2022 г. се предвижда да започне строителството на още 31 детски градини (включително тези, които трябва да стартират до края на тази година), с което ще бъдат разкрити допълнително 127 групи, отчете столичният градоначалник.

През периода 2022-2023 г. се планира изграждането на 24 нови сгради за детски градини, което ще позволи отварянето на 98 нови групи, които да посрещнат децата. 

Още по темата

Според Йорданка Фандъкова към момента места няма за 2281 деца между 3 и 6 години. Най-голям е недостигът на места в момента в район "Витоша". Чакащите деца за яслените групи са 6644. В момента се работи по изграждането на 8 самостоятелни яслени сгради.

Планираното строителство се осъществява с 65 млн. лева, които правителството отпусна по-рано тази година конкретно за изграждането на нови детски градини и ясли, уточни столичният кмет. Йорданка Фандъкова увери, че тя лично е работила по програмата заедно с главния архитект на София Здравко Здравков.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
40% от българите вярват, че коронавирусът е биологично оръжие