Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Г. Лозанов: Министерските рокади не са успех, нужна радикална промяна

Правенето на политика в България в момента далеч не отговаря на очакванията на хората, каза мединият експерт

Г. Лозанов: Министерските рокади не са успех, нужна радикална промяна

Доц. Георги Лозанов, медиен експерт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Протестите са санитарна сеч в политиката, която трябва да се появява периодично непременно. Протестите са доказания механизъм, по който се извършват действия, така че да има достатъчно радикална промяна до следващия период от протести. Това каза доц. Георги Лозанов, медиен експерт, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Плакатите на протестите са с много жив и остроумен почерк направени. Това е показателно, че в тези протести се включва ново поколение със своя начин на говорене и със стилистика, която е формирана в социалните мрежи", каза експертът.

По думите му министерските рокади не са успех. Според доц. Лозанов е нужна радикална промяна и козметичните промени не са достатъчни. 

"В социалните мрежи хората намират повече свобода и откровеност – това, което не могат да намерят в реалността. Ако се страхуваме, че ще се злоупотреби със свободата, никога няма да може да й се радваме", посочи той.

Доц. Лозанов коментира, че протестите, които идват с откровеността на общуването в социалните мрежи, са насочени именно срещу тази двойна игра в обществения живот. 

Според него правенето на политика в България в момента далеч не отговаря на очакванията на хората. "Около протестите има много търсачи на бъдещ политически вот".

Очаквайте видео с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Пропадна и третият търг за 52 електробуса в столицата