IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хасан Адемов очаква до края на ноември приемането на законите за хората с увреждания

Няма закон, който с магическа пръчка да реши всички проблеми, каза председателят на социалната комисия

11:45 | 24.10.18 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Председателят на социалната комисия в Народното събрание Хасан Адемов очаква до края на ноември приемането на законите за хората с увреждания в пакет.

Адемов изрази надежда до края на следващия месец да бъдат „изчистени всички текстове“ и законите за личната помощ и за хората с увреждания да бъдат приети от НС.

Днес комисията по труда и социалната и демографска политика и няколко комисии – днес и утре, ще разгледат на първо четене в пакет закона за личната помощ и за хората с увреждания, каквото е обещанието още от лятото, каза Адемов по БНР.

В петък се предвижда в програмата на НС първа и втора точка да бъдат съответно Законът за хората с увреждания и Законът за личната помощ и се надяваме до края на месец ноември, евентуално да бъдат изчистени всички текстове и да бъдат приети на второ четене от НС, каза Адемов. 

По думите му всички спорни моменти ще бъдат решени в комисията и в парламента „с подкрепата и на хората с увреждания“.

Председателят на комисията обаче подчерта, че няма такъв закон и такива текстове, които с магическа пръчка да решат всички проблеми. Според него обаче с този проект на закон се поставят първите стъпки към усилията за интегриране на хората с увреждания в обществото.

По отношение на финансовия ресурс, очевидно е, че каквито и средства да има, те няма да бъдат достатъчни. Въпросът е да се гарантират минимални стандарти за реализиране на политиките за хората с увреждания, каза Хасан Адемов.


 


 


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още