IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Христо Иванов: Надявам се предложението на ИТН да е грешка, а не план

Лидерът на "Демократична България" призова за диалог и връщане към исканията на протестите

20:36 | 13.07.21 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Надявам се, че представеният от „Има такъв народ“ (ИТН) кабинет е грешка, а не план, заяви в ефира на bTV председателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Затова не искам да изгарям всички мостове и се обръщам към колегите от парламентарната група на ИТНL Не позволявайте тази грешка да се случи. Не позволявайте да изгорим надеждите на хората за дълбока промяна“, коментира още той.

Иванов призова за връщане „към реалностите и към здравия разум“. По думите му предложението на ИТН е шокиращо за мнозина „и като начин на действие, и като съдържание, и като персонален състав“.

Председателят на „Демократична България“ твърди, че може да става дума за план за провокиране разпадането на т.нар. „партии на протеста“.

„Очевидно наша подкрепа не се търси. Очевидно не се търси подкрепа не само наша, но и от онези граждани, които промениха България“, допълни той.

По думите му хората са протестирали именно срещу този модел на еднолични решения, „взети някъде извън институциите, представляващи неясни интереси, договорени с незнайно кого“.

В поведението на лидерът на ИТН подсказва за липса на диалог и липса на каквто и да било чуваемост, когато става дума за исканията на протестите.

„Дайте да проявим разум и да водим диалог, да се обърне внимание на желанията на протеста – за дълбока промяна, за скъсване, а не за притопляне на стара манджа отпреди 15 години. Време е да скъсаме с Държавна сигурност“, призова Христо Иванов. „Декларирали сме го многократно - ние от „Демократична България“ сме готови да дадем подкрепа за програма и за хора, които представляват протеста... Не може да бъде министър-председател човек, който никой не го е виждал да протестира“.

Иванов обясни, че „Демократична България“ е готова да подкрепи „правилните персони и правилната платформа, всички възможни формули, които позволяват парламентарна демокрация“.

По-рано днес от "Демократична България" призоваха "Има такъв народ" да преосмисли подхода си към съставянето на кабинет, иначе предложеното правителство остава на милостта на ГЕРБ и ДПС, писа БНР.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 0
Ivel
преди 2 години
Не че този ми е смпатичен, ама Слави го изигра кUрвачката. Може би ако беше предложен друг премир а не известна фигура от миналото, нещата щяха да са по-разбираеми. И за македонския астронавт се изложи тотално, не това очакват хората от теб. Очакват да изпратиш Гешев в космоса завинаги а за него нито дума не чухме. Изложи се тотално и ако сега се разпадне работата, няма да гласуват вече толкова хора за ИТН, доверието е пропиляно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Pyramid
преди 2 години
А мен, ме притеснява че, от един с болно его, кацаме на друг, с не по-здраво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още