IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Извънредни мерки за сигурност в центъра на София заради председателството

Официалното откриване е тази вечер в НДК

08:14 | 11.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	С тези електромобили ще бъдат превозвани делегатите по време на българското председателство. <em>Снимка: Олег Попв, Investor Media Group</em></p>

С тези електромобили ще бъдат превозвани делегатите по време на българското председателство. Снимка: Олег Попв, Investor Media Group

Сериозни ограничения в движението, паркирането и престоя по централните столични улици действат от вчера следобед. Ограниченията ща важат до приключването на мероприятията за днешното откриване на българското председателство на ЕС, а в някои случаи – до отпътуването на делегациите утре. 

Центърът за градска мобилност информира, че е осигурил специализирани автомобили за принудително преместване на паркирани в нарушение автомобили.

Заради извънредните мерки за сигурност спирането и паркирането в района на Народния театър днес са забранени. Синята зона е закрита, а транзитното преминаване на коли и пешеходци ще е по преценка на службите за сигурност, съобщи Bulgaria ON AIR.

Същата ще е ситуацията и около Националния дворец на културата (НДК). Забранено е паркирането между открития паркинг и административната сграда на НДК. От Столичната община пък съветват да се ползва градския транспорт и да се ограничи движението в центъра на София.

Официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде тази вечер в Народния театър, предаде БТА.

Церемонията ще започне в 19.30 часа. Предвидени са изказвания на президента Румен Радев, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на премиера Бойко Борисов.

По-рано през деня, в 11.30 часа, ще бъде представена интерактивна изложба за културно-историческото наследство на България в специално изградено пространство пред Народния театър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още