IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри промени срещу двойното предоставяне на данни в НАП

Предвижда се лицата, които се отчитат пред данъчните чрез дистанционна връзка с касови апарати, да не предават същите данни и по интернет

16:06 | 13.02.13 г.
Кабинетът одобри промени срещу двойното предоставяне на данни в НАП

Предложения за промени в Закон за ДДС елиминират двойното предоставяне на едни и същи данни на Националната агенция за приходите (НАП) от доставчици и получатели на течни горива. По този начин се предвижда лицата, които се отчитат пред данъчните чрез дистанционна връзка с касови апарати, да не предават същите данни и по интернет. От това задължение ще се освобождават и крайните получатели на течни горива, които са отчетени от доставчика чрез електронна система с фискална памет.

Предложенията бяха одобрени от правителството и предложени за обсъждане в парламента, съобщи правителствената пресслужба.

Промените ще доведат до намаляване разходите на бизнеса по отчитане продажбите в търговските обекти, както и ще създадат правна сигурност за данъчно задължените лица, използващи съвременни компютърни системи за управление на търговската дейност.

"Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност" е система, предназначена да обслужва търговската дейност на голям брой търговски обекти, свързани помежду си, които чрез дистанционна връзка предават данни на НАП за осъществените обороти, посочва се още в съобщението от Министерския съвет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още