IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-масовите нарушения на софийските търговци са свързани с касовите апарати

25% от проверените столични търговци нарушават данъчно-осигурителното законодателство, съобщава НАП

15:26 | 30.01.13 г.
Най-масовите нарушения на софийските търговци са свързани с касовите апарати

Нарушенията, свързани с касовите апарати, остават едни от най-масовите. Това показват проверките на Националната агенция по приходите (НАП) в София. През 2012 година данъчните са извършили проверки в 8,4 хил. търговски обекта и са наложени над 2,2 хил. акта за нарушение.

Статистиката показва, че почти всеки 4-ти проверен търговец е хванат в нарушение, съобщиха от агенцията.

При отчитането на продажбите с фискални устройства са наложени санкции за 680 търговци, които не са издавали касови бележки. 969 акта са издадени за нарушения при воденето на дневните и месечните отчети и за разлика в касовата наличност.

При проверките са засечени и 326 нарушения на осигурителното законодателство, допълват от НАП-София. Те се изразяват в просрочени задължения и нарушения по отношение на служителите, работещи на непълно работно време.

Проверките на търговските вериги ще продължат и през 2013 година, обещават данъчните. Приоритетно ще бъдат проверявани търговците, които са селектирани като рискови от системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП.

Наложени са и в момента се извършват проверки при аптеките. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още