Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кипърска фирма купува основната част на "Свилоза"

Не се очаква операцията да окаже въздействие върху с пазара за производството и реализацията на основния произвеждан продукт

Кипърска фирма купува основната част на "Свилоза"

Снимка: Pixabay

Кипърското дружество Kameran Financial възнамерява да придобие най-големия в България производител на сулфатна избелена целулоза, става ясно от уведомление в сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Сделката ще се осъществи чрез новосъздадено дъщерно дружество на кипърския концерн - „Пейпър Инвест” ЕАД, което ще купи „Свилоцел” ЕАД – основната дъщерна компания на базираната в Свищов „Свилоза“ АД.

Още по темата

„Пейпър Инвест” ЕАД е новоучредено дружество с предмет на дейност производство и реализация на целулоза, хартия и продукти от тях и засега няма дялово участие в други дружества на територията на България. Към момента на подаване на уведомлението дружеството не е реализирало оборот от търговска дейност в България през предходната финансова година.

„Свилоцел” ЕАД е специализирано в производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея. Не се очаква операцията да окаже въздействие върху с пазара за производство и реализация на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея.

"Свилоза" е в мажоритарна собственост на „А.Р.У.С. Холдинг“ АД е увеличило дела си в „Свилоза“ АД пряко и чрез свързани лица до 96,64% от капитала с придобиването на 1 073 004 акции в резултат на търгово предложение от миналата година.  Впоследствие акциите на дружеството бяха свалени от търговия на пода на „Българска фондова борса“ АД.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стратегически съвет към президента: Необходима е реформа на управленския модел