IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КолПойнт Ню Юръп става част от семейството на TELUS International

Чрез Кол Пойнт, за която работят над хиляда души в България и Румъния, канадският аутсорсинг гигант засилва присъствието си на европейския пазар

12:45 | 21.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
КолПойнт Ню Юръп става част от семейството на TELUS International

Канадската TELUS International, ще започне съвместна работа с КолПойнт Ню Юръп, компания в областта на аутсорсинг индустрията, създала над 1000 работни места в България и Румъния, съобщиха двете компании.

По повод сътрудничеството, министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев заяви „Сигурен съм, че стратегическото партньорство на КолПойнт Ню Юръп с една от най-големите фирми в света в сферата на аутсорсинг на бизнес процеси, ще осигури плануваното увеличение на служителите с около 300 процента, както и на разширяването на дейността й в още градове на България. Откровено мога да заявя, че това ще е полезно за икономиката на страната”.

“Заедно с КолПойнт Ню Юръп, сега част от семейството на TELUS International, ние увеличаваме своя обхват на дейност, като разширяваме работата на своите контактни центрове на два важни европейски пазара за доставка на услуги. Допълнителен принос от страна на КолПойнт е възможността да предоставяме на своите настоящи и бъдещи клиенти достъп до талантливи служители в контактни центрове, които говорят повече от двадесет и осем езика” каза Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

КолПойнт Ню Юръп ще засили присъствието си на европейския пазар и ще обогати портфолиото си от услуги с помощта на възможностите, с които разполага TELUS International.

Чрез сътрудничеството си с КолПойнт, TELUS International ще може да обслужва повече клиенти на английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, и да прибави нови езици като иврит, арабски, датски, руски, турски, норвежки и много други.

За КолПойнт Ню Юръп

КолПойнт Ню Юръп е основана през 2004 г. като частна компания, превърнала се в силна многоезикова компания с четири високотехнологични центъра в Източна Европа. С финансовата подкрепа на Европейската банка за възстановяване и развитие от 2011 г. насам КолПойнт Ню Юръп затвърждава позициите си на водещ партньор за предоставяне на аутсорсинг услуги за бизнеса в Централна и Източна Европа и като признат специалист в предоставяне на многоезикови аутсорсинг услуги за бизнеса на 28 езика, както и задълбочено експертно познание в областта на пътувания и забавления, електронна търговия, финанси и високи технологии. Компанията предоставя услуги на над петдесет паневропейски и американски клиенти.

За TELUS International

TELUS International е доставчик за аутсорсинг на бизнес процеси и контактни центрове за клиенти в цял свят. TELUS International е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с 10,6 млрд. канадски долари (8,3 млрд. евро) размер на годишните приходи и 12,8 млн. клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още