IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Константинов: Паралелното преброяване на гласовете ще даде различни резултати

SORA не може да бъде аналог на Централна избирателна комиися, но всяко нещо, което повишава доверието е добро, смята ръководителят на "Информационно обслужване"

08:54 | 07.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Константинов: Паралелното преброяване на гласовете ще даде различни резултати

Алтернативното преброяване на изборния вот от австрийската фирма SORA ще даде различни резултати от това на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това заяви изпълнителният директор на "Информационно обслужване" Михаил Константинов пред bTV.

"Естествено, че паралелното преброяване ще даде различни резултати. Много от секционните комисии представят резултати, които не са точни, а на по-късен етап ги поправят. SORA ще работи с непоправените протоколи, излъчени от отделните комисии, затова вероятно ще даде различни резултати", аргументира се Константинов.

Той все пак изрази надеждата си, че дори да има някакви разлики в числата и резултатите от отделните секции, това няма да даде пряко отражение и разлика в мандатите.

"Тази фирма не може да бъде аналог на ЦИК. Въпреки това е добре, че ще реализира паралелно преброяване, защото всяко нещо, което повишава доверието, е добро", посочи ръководителят на "Информационно обслужване".

Той увери, че обикновено избирателните комисии не грешат с гласовете за политическите партии. По негови думи в много редки случаи има грешки, които трудно могат да окажат влияние върху изборите.

Константинов представи и последните прогнози на "Информационно обслужване", според които, един депутат ще бъде избран между 15 и 17 хил. души. "Ако махнем гласовете на малките партии ще са нужни гласовете на между 14 и 15 хил. избиратели", допълни той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още