IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарите скъсаха договора с правителството, излизат на протест

Правителството няма намерение да изпълни нито една точка от това споразумение, заяви председателят на БЛС Цветан Райчинов

20:14 | 19.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лекарите скъсаха договора с правителството, излизат на протест

Българският лекарски съюз скъса подписаното споразумение с правителството. Лекарите си тръгнаха гневни от заседанието на Тристранния съвет за национално сътрудничество заедно с лидерите на двата синдиката.

„Правителството няма намерение да изпълни нито една точка от това споразумение, освен запазването на размера на здравната вноска“, заяви председателят на БЛС Цветан Райчинов.

Според него целта на споразумението е била единствено да се спрат протестите. „Никой не е имал намерение да го изпълнява, най-малкото министър Дянков“, заяви Райчинов. Той беше категоричен, че Българският лекарски съюз се подготвя за протестни действия.

В сряда двата синдиката ще се съберат на съвместно заседание в подкрепа на лекарите и евентуално за бъдещи действия срещу пенсионната реформа.

Според лекарите вече е напълно безсмислено да се търси премиерът като гарант за подписаните преди 10 дни договорки.

На 6 октомври БЛС и правителството подписаха споразумение за финансирането и реформирането на здравния сектор. След него лекарите обявиха, че отменят протестите си.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още