Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Мая Манолова вади "на светло" милионите на "Топлофикация“ от хонорари

Омбудсманът е задала 10 въпроса към изпълнителния директор на "Топлофикация София" Георги Беловски, чиито отговори ще бъдат обявени утре

Мая Манолова вади "на светло" милионите на  "Топлофикация“ от хонорари

Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова вади "на светло" колко милиони е събрала "Топлофикация София" от юрисконсултски хонорари и колко е платила на частни кантори, съобщиха от офиса на обществения защитник.

Утре от 11.00 часа на брифинг в институцията Мая Манолова ще представи пред медиите отговорите на "Топлофикация София" ЕАД, получени днес по Закона за достъп до обществена информация. 

Омбудсманът ще коментира предоставената информация и дали има разминаване с отговорите на столичното топлофикационно дружество спрямо други официални източници.

От екипа на Манолова припомнят, че съдебната сага на омбудсмана с "Топлофикация" е продължила близо три години, тъй като ръководството е отказвало да даде исканата информация за какво са похарчени събраните през 2015 г. юрисконсултски възнаграждения за милиони левове чрез започнати дела срещу 21 хиляди столичани. В тези производства дружеството е поискало минимум 300 лева пред съда, 350 лева пред частен съдебен изпълнител и 300 лева по исково производство. 

Омбудсманът е задала 10 въпроса към изпълнителния директор на "Топлофикация София" Георги Беловски. На 25 февруари т.г. с Решение номер 1149 Административен съд София-град е отменил отказа на дружеството и е изпратил преписката на изпълнителния директор за предоставяне на информацията, изрично и изчерпателно посочена в заявлението на омбудсмана.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 24 май