IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР: Не е изключено някои хора да не бъдат допуснати да влязат в София*

Полицаите започват сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата

17:19 | 19.04.20 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Няма засилено движение по пропускателните пунктове на София днес. В късните часове на деня и утре обаче се очаква трафикът към столицата да се увеличи. Полицията започва сериозни проверки на декларациите на влизащите в столицата. При несъответствие ще бъдат налагани санкции, предава БНР.

Прибирането в столицата ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата около града между 6 и 8 сутринта и между 18 и 20 часа вечерта.

Въпреки това полицията ще проверява декларациите на искащите да влязат в София хора. Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди.

От МВР обясниха още, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно на всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили.

Не е изключено да има и хора, които няма да бъдат допуснати да влязат в София.

По-късно днес от МВР съобщиха, че двама души са задържани от полицията в София, след като се опитали да пробият полицейската блокада на пропускателните пунктове. Те са направили опит с висока скорост да преминат през патрулите на МВР, предава БНР.

Единият случай е от сутринта, а другият по обед. Първият опит за преминаване е на пропускателния пункт на АМ „Хемус“, а другия на КПП-то на пътя от град Елин Пелин към София.

Към момента по пунктовете край столицата има средно по 30-40 чакащи автомобила.

Най-активни от вътрешното министерство очакват да са проверките при пропускателните пунктове на АМ „Тракия“, АМ „Хемус“ и в района на Владая.

Спокойна е обстановката в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, няма регистрирани инциденти и през изминалата нощ в двата квартала.

По-рано днес вътрешният министър Младен Маринов съобщи пред Нова телевизия, че днес в Министерски съвет ще бъдат начертани мерките за прибиране на софиянци и ще бъде преценено как да се продължи след празниците. По думите му мерките в момента са достатъчно затегнати. „В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата", поясни министърът на вътрешните работи.

В същото време директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов коментира пред БНТ, че след 10 дни ще се усетят резултатите от пътуването по Великден. Според него увеличение на заболеваемостта категорично ще има. Проблемите идват не от това, че има болни в болниците. Проблемите идват от хората, които не знаят, че са вирусоносители“, каза проф. Балтов.

*Информацията е допълнена в 18,50 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 4
penman
преди 3 години
Тарикатите не са от електората на управляващите. Те са ***, които или не гласуват или са от електората на БСП. Няма по-големи мошеници и тарикати от ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
селян.дурите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
селяните има де да одат , да му мислят *** .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 2
travelboy
преди 3 години
Ами като си тарикат ще чакаш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Валидатор
преди 3 години
Селяните вън!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 5
cactusa
преди 3 години
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!БАЦЕ ПЛАШИ!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
"Министърът на вътрешните работи Маринов нарича хората, излезли от София тарикати. Щели да ги наказват на връщане. Мъст, бой с пръчки. Послушните да се радват.По този повод да припомня някои числа:По данни на АПИ в четвъртък от София са излезли 30 хил. автомобила, но същия ден от сутринта са влезли 24 хил. коли на хора, които работят в София, жители на съседни села и градове. Тоест, към 6 хил. коли са напуснали София - с декларации, не с бягства през нивите. В нормална обстановка в София влизат към 100 хил. автомобила дневно. Други 6 хил. коли са спрени от вечерта в четвъртък до вечерта в петък. Оказва се, че напусналите града - дали заради имот на село, дали вила, дали по необходимост - са нищожен брой от населението на София. Сега ще ги арестуват и разнасят из тв репортажи за назидание."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
извънредно положение му е майката баце ... всичкосе отлага до второ нареждане !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 8
Momchil_Matev
преди 3 години
Точно тези, дето ги заплашвате, ви избират. Ако изкарате зимата, най-късно догодина има пак избори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 7
ing5rov
преди 3 години
"Ако се установи несъответствие между написаното на излизане и на влизане от града, нарушителите ще бъдат санкционирани. Това обаче ще отнеме време, тъй като събраните декларации по пропускателните пунктове в София са хиляди."И какво , стоиш и чакаш милиционерът да изрови от багажника на опела предната декларация , па след туй да сравни с другата , па да те огледа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още