IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още една топлофикация очаква разрешението на КЗК за продажба

От вчера КЗК анализира сделките за продажбите и на топлофикациите в Плевен, Бургас и Перник, както и на "Брикел"

13:57 | 24.06.14 г.
Още една топлофикация очаква разрешението на КЗК за продажба

Комисията за защита на конкуренцията е получила още една нотификация за продажба на топлофикационно дружество - „Топлофикация – Враца“. От сайта на антимонополния орган става ясно, че кандидат за покупката е компанията „Олемира Бизнес“, но не се уточнява собствеността, нито къде е регистрирана и какъв е предметът й на дейност.

Официален собственик на „Топлофикация – Враца“ е регистрираното на Сейшелските острови дружество „Галер Консулт“. Представител на топлофикацията е Радослав Иванов Михайлов, става ясно от справка в Търговския регистър.

Допълнително от КЗК съобщават за още една постъпила нотификация – за продажбата на „Мина Черно море – Бургас“, чийто собственик отново е от Сейшелските острови - „Севар“. Желание да придобие мината е изразило дружеството „Магива Холдингс“.

Припомняме, че вчера регулаторът съобщи за сделки с още четири топлофикационни дружества – в Плевен, Перник, Бургас и с ТЕЦ „Брикел“. И четирите дружества са собственост на различни компании, но всички регистрирани на Сейшелските острови. От КЗК не дават повече подробности за купувачите им и условията по договорите.

Сейшелските острови са едно от местата по света с облекчени режими на регистрация на фирмите, даващи още и ниски данъци и анонимност на собственика. Фирми, регистрирани в тези зони, обаче попадат под текстовете на новоприетия закон у нас, ограничаващ дейността на офшорките.

Текстовете бяха предложени от депутатите от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски и въвеждат 20 ограничения пред офшорните фирми. Част от тях са за получаване на различни лицензи за дейност по Закона за енергетиката, както и за участие в процедура за получаване на концесия или разрешение за търсене и проучване на полезни изкопаеми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още