IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК анализира сделки с четири топлофикационни дружества

Антимонополният орган трябва да се произнесе за продажбата на топлофикациите в Перник, Плевен и Бургас, както и на „Брикел“

18:13 | 23.06.14 г.
КЗК анализира сделки с четири топлофикационни дружества

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е получила искания за анализ на сделки с четири топлофикационни дружества – в Перник, Плевен и Бургас, както и на „Брикел“ в град Гълъбово.

От съобщенията на КЗК за сделките не стават ясни подробности около собствеността на компаниите, желаещи да купят топлофикационните дружества, нито какъв е техният предмет на дейност.

Компаниите „Бингам мениджмънт“ и „Антартио комерс“ имат намерението да купят „Бови тур“ и „Стийм трейдинг“, които са собствениците на „Топлофикация – Перник“, става ясно от съобщението за предстояща концентрация на сайта на антимонополната комисия. Очакванията са, че операцията няма да окаже въздействие върху пазара на топлинна енергия в страната.

От КЗК призовават заинтересованите лица да предоставят становище за сделката. Регулаторът ще се произнесе за допустимостта на сделката след анализ на ситуацията и цялостна оценка на сделката.

Уведомление за покупка е изпратила още и компанията "Каталанд“, която има намерение да закупи „Топлофикация – Плевен“, както и „Бовард“, желаеща да придобие "Топлофикация Бургас".

И двете топлофикации са собственост на регистрирани на Сейшелските острови дружества. "Топлофикация - Плевен" е част от „Корнворс" и се представлява от Иван Атанасов Гетов. „Топлофикация – Бургас“ пък е собственост на „Уорсфорд Лимитид“ и се представлява от Въло Дучев и Христин Илиев.  

Без повече подробности е оповестено и желанието на "Бакар Лимитед" да стане собственик на "Брикел". Собственик и на „Брикел“, занимаващо се с производство и пренос на топлоенергия и брикети, е регистрирано на Сейшелските острови дружество - „Молер Корп“. „Брикел" се представлява от Петър Петров, а в Съвета на директорите са още Кънчо Филипов и Цветелин Жоевски, показва справка в Търговския регистър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още