Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления по схемата "60/40"

Агенцията по заетостта продължава да приема документи без определяне на краен срок

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления по схемата "60/40"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления за изплащане на компенсации по схемата „60/40“ . Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата при новите условия, съобщават от Агенцията по заетостта. 

Още по темата

Агенцията по заетостта продължава да приема заявления и документи за изплащане на компенсации по реда на приетото постановление без определяне на краен срок.

Документи се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването.

Препоръчително е документите да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Документите могат да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор и само при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

Националният съвет за тристранно сътрудничество днес заседава онлайн. Ще бъдат обсъдени направени от бизнеса и синдикатите предложения за приемане на допълнителен пакет от икономически мерки. В дневния ред са включени и промени в правителственото постановление за схемата „60 на 40", както и актуализиране на добавката за нощен труд. 

 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Ангелов: Бихме купили ваксина от всеки производител, одобрен от ЕК