IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления по схемата "60/40"

Агенцията по заетостта продължава да приема документи без определяне на краен срок

15:50 | 13.04.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Отпада срокът 21 април за подаване на заявления за изплащане на компенсации по схемата „60/40“ . Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата при новите условия, съобщават от Агенцията по заетостта. 

Агенцията по заетостта продължава да приема заявления и документи за изплащане на компенсации по реда на приетото постановление без определяне на краен срок.

Документи се подават към Дирекция „Бюро по труда”, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването.

Препоръчително е документите да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП).

Документите могат да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор и само при невъзможност за ползване на тези два начина – чрез посещение в бюрото по труда.

Националният съвет за тристранно сътрудничество днес заседава онлайн. Ще бъдат обсъдени направени от бизнеса и синдикатите предложения за приемане на допълнителен пакет от икономически мерки. В дневния ред са включени и промени в правителственото постановление за схемата „60 на 40", както и актуализиране на добавката за нощен труд. 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още