Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Подготовката за еврозоната включва и обучение на съдии

Министрите допълниха Плана на правителството за спазването на предварително поетите ангажименти в различните области и политики за присъединяване към еврозоната

Подготовката за еврозоната включва и обучение на съдии

Снимка: Pixabay

Съдиите ще преминават обучение по банкова несъстоятелност във връзка с подготовката на България за присъединяването към Валутния механизъм II (ERM II, чакалнята за Еврозоната) и към Банковия съюз. Днес правителството одобри такова допълнение към Плана за действие на страната във връзка с намерението и за присъединяване към двете европейски структури до юли 2019 г.

Още по темата

С това ще се заеме Националният институт по правосъдие, като обучението е насочено към мярката „Подобряване на рамката за несъстоятелността”, решиха министрите.

Проектът трябва да се реализира през 2019 г., а финансирането му е по Оперативна програма „Добро управление”, съобщи правителственият пресцентър.

Министерският съвет реши, че реализацията на мерките от Плана ще осигури спазването на предварително поетите ангажименти в различните области и политики, които са от голямо значение за присъединяването на страната ни към ERM II и към Банковия съюз, и като краен резултат, след изпълнение па всички критерии за конвергенция, към въвеждане на еврото.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Атлантическият съвет призовава депутатите да не излизат в лятна отпуска