Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Подготвя се забрана за поставяне на преместваеми обекти в курортите

Обединените патриоти ще предложат законодателни промени

Подготвя се забрана за поставяне на преместваеми обекти в курортите

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Подготвят се законови промени, с които да се премахне възможността за поставяне на преместваеми обекти на територията на националните курорти. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов след поредното заседание на областния щаб за контрол на туризма, съобщава БНТ.

За целта парламентарната група на Обединените патриоти ще внесе предложения в Закона за туризма и Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. 

Промените ще се разискват през новия парламентарен сезон. А целта е да се въведе ред в курортите, заяви Симеонов.

„Всички преместваеми обекти в курорта „Слънчев бряг“ трябва да бъдат премахнати. Това трябва да се случи във всички национални туристически комплекси“, каза на пресконференция в Бургас вицепремиерът. По плажовете трябва да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атакрациони, добави той.

Още по темата

Симеонов обяви, че Патриотите ще настояват всичко останало да бъде забранено, „защото не само Слънчев бряг, а и Златни пясъци са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари“.

Според вицепремиера дружеството "Слънчев бряг" АД трябва да бъде закрито, защото не генерира никакви печалби. Сименов посочи, че община Несебър би била по-добър стопанин на курорта "Слънчев бряг" и трябва да отговаря за инфраструктурата там.

Вицепремиерът обобщи, че след активната намеса на държавата, НАП, Агенция "Митници" приходите в туризма са превишили миналогодишните. Освен това мерките, предприети от областните щабове в Бургас, Варна и Добрич това лято, са довели до ръст на постъпленията в хазната, намаляване на фискалните нарушения и дисциплиниране на туристическия бизнес.  

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
redcretin до: Jay Gould
преди 1 година
Няма профилна снимка
Хлътвайте. Вие сами от лакомия и некадърност се докарахте на тоя хал, това падение - сега ще си издухате супата
:)
3
 
3
 
2
преди 1 година
Спрете тоя топидиот, защото той ще спре туризма и то така, че ще хлътнем с поне 3 млрд. лв.
0
 
7
 
1
преди 1 година
Инвесторе, за толкоз ли ви стигна акъла само? Това ли трябва да е заглавието на новината? Това ли е най-важното - някакви си бараки и сергии? Случайно да ви прави впечатление, че Слънчев бряг АД е ПУБЛИЧНО дружество, листнато на БФБ, с 25% участие на частни инвеститори? Публичното изявление на представител на държавата (мажоритарен собственик) относно ликвидация на дружеството или "прехвърляне на активите му" на общината, би било топ новината на деня за борсово търгуваните акции във всяка уважаваща себе си медия!

Още от Икономика и политика
Г. Сарийски: Последиците за България от Brexit без сделка ще са незначителни