IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството одобри още 513 млн. лева ангажименти за пътни проекти

Парите са нужни на МРРБ за започване на значими проекти в началото на 2018 година

14:00 | 13.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив АПИ</em></p>

Снимка: Архив АПИ

Правителството одобри увеличаване на утвърдения със Закона за държавния бюджет за 2017 година максимален размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), със сумата 513,8 млн. лева.

Промяната е свързана с необходимостта от поемането на ангажименти за изграждане на значими пътни проекти, изпълнението на които ще стартира в началото на 2018 година, обясняват от пресслужбата на Министерския съвет.

С отделно решение министрите са одобрили и преразпределение на утвърдените разходи на МРРБ за 2017 година.

С приемането на постановлението се осигуряват средства за изпълнение на целите по политиката за интегрирано развитие на регионите, политиката за поддържане, модернизация и изграждане на техническата инфраструктура и бюджетна програма „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението“.

Това се постига чрез намаляване на разходите по бюджетните програми „Нормативно регулиране и контрол на инвестиционния процес в строителството“, „Геодезия, картография и кадастър“ и „Ефективна администрация и координация“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още