IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Привилегията за безплатна синя зона за общинските съветници ще се преразгледа

Партия ГЕРБ определи безплатната възможност за спиране в центъра на столицата като "необоснована и ненужна"

17:47 | 14.09.12 г.
Привилегията за безплатна синя зона за общинските съветници ще се преразгледа

Представителите на ГЕРБ в Столичния общиснки съвет отново ще внесат доклад за отмяна на привилегията на общинските служители да паркират безплатно в идеални и шрок център на София, се казва в позиция на партията, изпратена до медиите. 

В съобщението те определят картите за безплатно паркиране на общинските служители, като "необоснована и ненужна привилегия", която категорично трябва да бъде премахната.

"Правилата, които приемаме като общински съветници, трябва да важат и за нас. Това е ясната политическа позиция на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Приехме промени във важната за развитието на София наредба за паркирането. Въпрос на политическо достойнство е да покажем съпричастност към гражданите", пише в позицията.

Представителите на ГЕРБ ще настояват предложението им за премахване на безплатните карти да бъде гласувано още на следващото заседание на СОС, което ще се състои на 20 септември.

"За нас отказът от тези карти е въпрос на лична почтеност. Не приемаме доводите на опозицията, че съветниците обикалят града по работа и затова трябва да паркират безплатно навсякъде. Мнозинството от гражданите също пътуват из града по работа, но спазват правилата", казва се още в официалната декларация.

Вчера след целодневно заседание на общинския съвет стана ясно, че в правилата за паркиране в центъра на столицата, които влязоха в сила от 1 септември, няма да има промени въпреки недоволството на редица протестиращи граждани живеещи в областта на "синя" и "зелена" зона.

Предложението на общинските съветници да нямат право да паркират безплатно в центъра изненадващо бе отхвърлено, след като мнозинството на ГЕРБ в СОС се пропука.

За запазването на правото за безплатно паркиране гласуваха всички съветници от БСП, СДС, ДСБ, представителите на партията на Меглена Кунева, „Атака” и шестима представители на ГЕРБ.

Преди ден по време на последното заседание на СОС общинският съветник от ДСБ Вили Лилков определи искането да се махне безплатният паркинг за съветниците като "хитър популизъм".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още