IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокади в ръководството на БДЖ

Председателят на борда на директорите Владимир Владимиров е сменен с Чавдар Трендафилов

18:12 | 29.03.13 г.
<p>
	Снимка: <em>БДЖ</em></p>

Снимка: БДЖ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев направи "конструктивни" промени в ръководството на БДЖ. Председателят на борда на директорите Владимир Владимиров е сменен с Чавдар Трендафилов. На мястото на един от другите членове на борда Емил Иванов вече е назначен Николай Найденов, съобщиха от ресорното министерство.

Голяма част от кариерата на Чавдар Трендафилов е преминала в националния жп превозвач. Започнал е като помощник-машинист към локомотивното депо в София и през годините е заемал редица ръководни позиции, свързани с експлоатацията на подвижния състав. Възпитаник е на Висшето военно училище „Тодор Каблешков” със специалност „Машинен инженер”.  

Николай Найденов е юрист. Започнал е кариерата си в Министерството на правосъдието, като през годините е работил и в Министерството на вътрешните работи, „Информационно обслужване“ АД и в частния сектор. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и факултет „Полиция” към Академията на МВР.

На първото заседание на Съвета на директорите предстои да бъдат разпределени функционалните задължения на членовете, уточниха от транспортното министерсвто.

Министър Кръстев още през миналата седмица увери за въпросните промени в състава на ръководството на железницата. Тогава той все още не бе сигурен кои кадри ще бъдат подменени.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още