IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Указът за изборите ще бъде обнародван до 26 януари

Дилемата не е между избори и здравето на хората, каза президентът

17:18 | 19.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Указът за изборите ще бъде публикуван в държавен вестник до 26 януари, но дилемата не е избори или здравето на хората, защото то пострада от тази власт. Това каза президентът Румен Радев в предаването "Годината" по Дарик радио, цитиран от Агенция Фокус. Той попита дали някой може да даде гаранция, че април или май обстановката ще бъде по-облекчена, отколкото в края на март. 

"Имам последователна политика по отношение на тези избори. Още от февруари тази година снех доверие от това правителство, през лятото му поисках оставката. Беше ясно накъде отиват нещата. Имаше сериозни нагласи за предсрочни избори, но всеки ден с това управление е пагубен за България. Пагубен за източването на бюджета, за здравето на хората, за оцеляването ни като нация“, каза президентът.

Според президента всеки, който има амбиция да управлява, трябва да покаже, че той ще може да управлява тази страна в „непрекъснати кризи". Президентът заяви, че ще отчете всички фактори за датата на изборите. "Причината да сме в това състояние е точно поради това управление. Тук дилемата не е между избори и здравето на хората, защото то пострада тъкмо от тази власт, която в продължение на години разгражда социалните системи и ги доведе до днешното плачевно състояние. Това обществено заболяване се лекува с възможно най-бързи, честни, прозрачни избори", посочи още Румен Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още