IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 30% са се увеличили израелските туристи у нас през миналата година

Очаква се израелските инвестиции в България да достигнат 1 млрд. евро до края на годината

14:59 | 16.06.16 г.
С 30% са се увеличили израелските туристи у нас през миналата година

С 30% са се увеличили израелските туристи в България през миналата година, каза във Велико Търново посланикът на държавата Израел Ирит Лилиан. По думите й интересът на туристите в Израел към България е голям във всички сезони от годината.

Засега туристите предпочитат Черноморието, но предстои разширяване на туристическите маршрути като семейни, културни, кулинарни и приключенски дестинации във вътрешността на страната.

По данни на министъра на туризма Николина Ангелкова тази година се очаква ръст от 15 на сто на туристите от Израел.

Посланикът на Израел беше на първото си посещение в старата столица, пише БТА. На среща с кмета на общината инж. Даниел Панов бяха обсъдени възможностите за разширяване на културния и икономическия обмен между двете държави. 

През миналата година инвестициите на израелски компании у нас са били около половин милиард евро, очаква се до края на годината те да достигнат около 1 милиард евро, като в по-голяма степен това са индиректни инвестиции, отбеляза посланикът.

Разширяване на сътрудничеството между България и Израел на ниво местна власт и бизнес също е било обсъдено. Като председател на УС на НСОРБ Даниел Панов е предложил да бъде организирана разширена среща, в която да участват кметове и представители на туроператорските агенции.

Според посланик Лилиан форумът може да се състои през есента. Предстои избор на град в Израел с богато историческо наследство, с който Велико Търново ще се побратими, каза посланикът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още