IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стойчо Кацаров смени директора на ИА "Медицински надзор"

Досегашният директор на агенцията беше назначен миналата година от бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов

17:34 | 26.05.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров смени директора на Изпълнителната агенция "Медицински надзор" д-р Георги Деянов. На поста е назначен д-р Георги Христов, който е работил в Центъра за спешна медицинска помощ, в Здравната каса, в администрацията на омбудсмана, както и в Агенция „Медицински одит“, съобщава БНР.

Досегашният директор на Медицинския надзор беше назначен през октомври миналата година от бившия министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

Припомняме, че Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ бе създадена в края на 2018 г., като се обединиха агенциите за медицински одит и за трансплантации. Мегаагенцията "Медицински надзор" бе създадена с преходните и заключителни разпоредби на бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2019 г. въпреки множеството критики срещу концентрацията на функции в един орган. Идеята беше новата структура да контролира сектора и да поеме функциите на ИА “Медицински одит“ и Изпълнителната агенция по трансплантация.

Самата ѝ дейност започна от 1 април 2019 г.

Мегаагенцията трябва да осъществява контрол над медицинските дейности, прелицензира лечебните заведения по новоутвърдени медицински стандарти за всяка специалност. 

От създаването си новата структура беше оглавена от Росен Иванов, който през есента на миналата година беше уволнен от бившия здравен министър Костадин Ангелов след вътрешна проверка, установила редица нарушения. Именно тогава на поста беше назначен д-р Георги Деянов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още