Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Столична община с нова програма за културния и креативния сектор

Внедряването на дигитални решения и работата от дистанция ще са ключови при втора вълна на коронавируса, смята Геновева Христова - Мъри

Столична община с нова програма за културния и креативния сектор

Снимка: Pixabay

Нова програма на столична община ще бъде обявена от септември. Тя ще предлага два типа субсидии, като ще е насочена към културния и креативния сектор. Това каза Геновева Христова - Мъри, управляващ директор на Ligna Group и председател на Българския мебелен клъстер, в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Христова-Мъри коментира реакцията на бизнеса и държавата след удара от коронакризата у нас. Тя отбеляза, че компаниите не са били подготвени, а държавата наблюдава и реагира на нуждите им, като вече оптимизира и подобрява взетите мерки. 

Очакванията на госта са за по-добра реакция при втора вълна на коронавируса. Според нея внедряването на дигитални решения и работата от дистанция ще са ключови. 

Христова-Мъри разказа за интересно решение на Ligna Group, чийто прототип вече е пуснат на пазара и е привлякъл интереса на един от международните гиганти в хотелиерския сектор. 

“Според хотелиерите, които отбелязват, че заетостта е между 7 до 10%, има два вида клиенти - едните са изключително щастливи от спокойствието, а другите, бидейки в хотела на фона на маски, ръкавици и пр., се стресират”, каза гостът. 

Тя заяви, че решението на компанията е именно в тази насока и дава възможност за безконтактно обслужване на клиента в хотелкската стая, така че той да се чувства много по-сигурен.

Очаквайте видео материал с целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет