Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Teklas България ще строи производствена база във Враца

Стартово ще бъдат открити 500 работни места

Teklas България ще строи производствена база във Враца

Снимка: kalinkamenov.com

Производителят на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия Teklas България планира да изгради предприятие във Враца. За това съобщава в личния си блог кметът Калин Каменов.

Според публикацията, през седмицата е проведена поредна среща в централата на компанията. Там гардоначалникът е получил всички необходими документи в присъствието на министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев. 

Още по темата

От тук следва компанията да се спре финално на един от предлаганите от общината терени, да получи сертификат от БАИ и Общинският съвет да одобри сделката. Цялата процедура ще отнеме около 2 месеца, твърди Каменов.

Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева.

Кметът пояснява, че Teklas има дългосрочни договори с всички реномирани марки автомобили, а техният бизнес във Враца се очаква да даде път за развитие на много малки фирми в града.

В България Teklas има производствени бази в Кърджали и Крумовград. Компанията е собственост на турската „Теклас Каучук Санаи Ве Тиджарет“ (Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret).

Припомняме, че базираната във Валдкрайбург германска компания MD Elektronik също ще инвестира в нова фабрика във Враца. Инвестиционният проект на стойност 21,5 млн. лева ще разкрие нови 300 работни места. Фирмата ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части, кабели за медия и мултимедия модули.

 

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСК: Не пипайте данъчната система преди влизането на България в еврозоната