Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Трайчо Трайков е бил в конфликт на интереси като министър

Трайков е участвал в приамането на решение за концесия в Силистренско в интерес на "Каолин", в която притежава акции

Трайчо Трайков е бил в конфликт на интереси като министър

Трайчо Трайков. Снимка: БТА

Бившият икономически министър Трайчо Трайков е действал в частен интерес по времето, когато заемаше поста (от 2009 до 2011 г.), съобщи bTV.

Това установи специалната Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, която беше сезирана от самия Трайков след публикации в медиите.

Според комисията бившият икономически министър е подготвил доклад и участвал в приемането на правителствено решение за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства от находище "Балабана" в Силистренско в интерес на "Каолин" АД.

В същото дружество Трайчо Трайков притежава 278 акции.

Трайков може да бъде санкциониран с отнемане на министерската заплата в периода на конфликт на интереси, както и с глоба.

Бившият ръководител на икономическото ведомство лично сезира Комисията за конфликт на интереси през юли след публикации в медиите, поставящи под съмнение репутацията му и управленските му решения.

Трайчо Трайков подаде оставка през март по искане на премиера Бойко Борисов.

Официалната причина за оттеглянето му е скандала около проведения бизнес форум в Катар, където първоначално нито един бизнесмен на емирството не се появи на срещата с българските фирми.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (11)

   1| 2    
0
 
1
 
11
преди 9 години
Я да не хулите "БИЗНЕСА" !!!! Комунисти с комунисти такива! Да плюете така инициативните! Ако не са те /такива като Прокопиев/ какво ще правим!??? :D:D:D....:))))...
0
 
1
 
10
преди 9 години
Няма профилна снимка
Който се е захванал с Прокопиев бял ден не е видял! Прокуратурата трябва първо да започне с него и да се провери на какви цени се продава варовика и как след това се формира цената на тока!
0
 
1
 
9
преди 9 години
Няма профилна снимка
По стара традиция сред политиците не може да бъркаш в кацата с меда и да не се облажиш. Трайков малко се е поувлякъл обаче, а с ескалирането на напрежението около високите цени на тока, главата му нямаше как да не падне. Дано поне офертата на Прокопиев да си е струвала и сред връщането на заплатите да излезе с положителен баланс.
0
 
1
 
8
преди 9 години
Няма профилна снимка
Прокопиев винаги добре се е разбирал с политиците, които служат на един Господ - парите. В същото време пишман бизнесменът не страда от особен политически сантимент и се съюзява само с удобни нему люде - сините му подсигуриха завод, Шулева му удари едно рамо, Овчаров го бетонира с изгодни договори с ТЕЦ-овете за доставка на варовик, а Трайчо реши да му хариже нова конкеция със съвсем символична такса - 4%. И вместо Прокопиев да отнесе секирата за беззаконията си, под прицела остават единствено съучастниците му.
0
 
1
 
7
преди 9 години
Няма профилна снимка
Само и единствено Иво Прокопиев и мръсния му Каолин е виновен за мен, че Трайчо сега сега е обвинен в конфликт на интереси. Къде се крие той!? Защо не потърсят и Прокопиев след като се явява "другата страна" в скандала? Защо само Трайков трябва да си го отнася?!

Още от Икономика и политика
Андрей Бунджулов: Пандемията катализира в България кризи от проваления преход