IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Банско организират пореден протест за втори кабинков лифт

Очаква се да бъде блокиран пътят преди Разлог и Банско

17:47 | 09.02.15 г.
В Банско организират пореден протест за втори кабинков лифт

Инициативният комитет за развитие на ски зона Банско организира пореден протест с искане за изграждане на втори кабинков лифт. Това е заявил Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в курортния град, цитиран от агенция Фокус.

Протестът е насрочен за 17.30 часа на 10 февруари. Недоволните граждани ще се съберат на пътя преди Разлог и Банско. Очаква се пътят да бъде блокиран. 

Миналата седмица жителите на Банско протестираха с искане за строеж на втората кабинка и обявиха, че няма да приключат протестите, докато не се изгради втори лифт.

Министърът на туризма Николина Ангелкова потвърди, че правителството е твърдо "за" изграждането на втори лифт в Банско при спазването на националното и на европейското законодателство.

И министърът на спорта Красен Кралев заяви, че трябва да има втори лифт в курортния град.

В момента обсъжданията за изграждането на втори кабинков лифт в Банско са в напреднала фаза. До две седмици междуведомствена комисия трябва да излезе с предложения за решение по казуса.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още