IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В края на ноември приключва строителството на ул. "Обиколна" в столичния кв. "Дружба“

Част от ремонтирания бул. "Черни връх" ще бъде пуснат през следващата седмица, целият булевард ще е готов до края на годината

15:56 | 19.09.16 г.
В края на ноември приключва строителството на ул. "Обиколна" в столичния кв. "Дружба“

В края на ноември трябва да бъде завършено изграждането на ул. „Обиколна“ в столичния кв. „Дружба“. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери как върви строителството на отсечката, съобщава БНР.

Стойността на проекта за изграждането на 1,1-км отсечка възлиза на 2,5 млн. лева. Изграждат се по две платна за движение в посока, тротоари, алея и паркоместа. Предвижда се и засаждането на повече от 200 дървета и храсти.

Ул. „Обиколна“ ще свърже кв. „Дружба“ 1 с „Дружба“ 2. Част от улицата беше изградена със строителството на метрото и метростанция „Дружба“. В момента се работи в отсечката от ул. "Ханс Кристиан Андерсен" до блок 211.

Новоизграждащият се участък ще свърже "Дружба 2" и Цариградския комплекс с още две станции на метрото в район „Искър“.

Фандъкова посочи, че през следващата седмица се предвижда да бъде пуснато движението по обновения бул. „Черни връх“ от ул. "Филип Кутев" до ул. "Джон Атанасов". Булевардът ще бъде изцяло реновиран до края на годината.

До края на годината ще бъде готова и ул. „Богатица“ в кв. „Лозенец“, която е в ремонт от няколко месеца, а до края на октомври трябва да приключи ремонтът на ул. „Козлодуй“, където се работи и по трамвайното трасе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още