IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваксинират на открито в София през почивните дни

Лекарски екипи от общинските болници ще осъществяват имунизацията

16:07 | 27.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

На три обществени места в столицата през почивните дни ще има зелени коридори за ваксиниране срещу COVID-19 на открито, съобщава се на Единния информационен портал. 

Гражданите на София, които имат желание да се ваксинират и не са успели до момента, могат да ползват зелените коридори от 9.00 до 16.00 часа: на входа на Южен парк от бул. „Гоце Делчев“, на входа на Борисовата градина от „Орлов мост“, на бул. „Възкресение“, паркинг на Т-маркет.

Лекарски екипи от общинските болници ще осъществяват ваксинирането.

Гражданите, имунизирани с еднодозовата ваксина на Janssen, ще получат сертификата си веднага. Предпочелите другите ваксини ще бъдат информирани къде ще бъде поставена втората им доза.

Инициативата е на кмета Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ.

И днес здравният министър Стойчо Кацаров призова за ваксиниране, особено възрастните хора. "Ваксинирайте се, за да можем да се освободим от маски и други. Апелирам възрастните хора: възползвайте се от възможността, има мобилни екипи. Влизат чужденци за да ги ваксинираме, а нашите сънародници имат криворазбрано отношение към този процес", заяви още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още